składniki na 3 porcje:
- 3 płaty tilapii filetowanej
- 200 g płatków owsianych ekspresowych;
- pieprz i sól;
- musztarda stołowa;
- 5 dużych ziemniaków;
- łyżka soli;
- oliwa do pokropienia;
sposób przygotowania:
Zaczynamy od obierania ziemniaków. Dzielimy je na pół i gotujemy w osolonej wodzie. Gotujemy je tyle czasu żeby się nie rozpadły (ok 25 minut jeśli są duże, 20 - mniejsze). Po tym czasie przekładamy do durszlaka aż ostygną. Następnie układamy na desce i kroimy na mniejsze kawałki. Układamy na pergaminie, kropimy oliwą i przyprawami i wkładamy na 20 minut na 180 stopni do piekarnika.
Tilapię przyprawiamy i smarujemy musztardą, a następnie obtaczamy w płatkach. Patelnię z margaryną podgrzewamy i smażymy każdą ze stron po 2/3 minuty na średnim ogniu.
Gotowe ryby układamy na talerzu razem z ziemniaczkami i kapustą kropimy tłuszczem ze smażenia - danie jest gotowe ! :)
bon apettit!
Pychota! Uwielbiam grillowane ryby z aromatycznymi dodatkami. Zdrowe i smaczne :)
OdpowiedzUsuńJa też, szczególnie, że mam zelecenia, żeby jeść ich więcej :)
OdpowiedzUsuń