niedziela, 10 lutego 2013

017. pasta z tuńczyka

       Wystarczy kilka chwil, żeby zrobić pastę idealną na kanapki. Potrzebne jest tylko kilka składników i chęci.


składniki potrzebne do wykonania pasty:
- puszka tuńczyka w sosie własnym;
- 4 ogórki konserwowe lub kiszone;
- 1 jajo;
- 2 łyżki majonezu;
- sól i pieprz;


sposób przygotowania:


    Jajo gotujemy na twardo. Tuńczyka rozdrabniamy widelcem, ogórki kroimy w drobną kostkę, ugotowane jajo również w drobną kostkę. Wszystkie składniki wsypujemy do jednej miski, dodajemy majonez i doprawiamy. Gotowa pasta świetnie sprawdza się jako drobna przystawka z ciemnym pieczywem, jednak pasuje ona świetnie do chleba, bułek i do zjedzenia bez dodatków. 



bon apettit!


1 komentarz:

  1. Robię nieomalże identyczną pastę. Składniki takie same, tylko proporcje troche sie różnią.
    Proste i smaczne. :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kursor pochodzi ze strony profilki.com.pl/jedzenie_i_picie/jedzenie/ciacho.cur