W tym poście chciałam podzielić się z Wami tym co wylądowało u mnie na talerzu podczas śniadania/obiadu wielkanocnego. Prócz tego upiekłam tradycyjne ciastka nazywane przeze mnie mazurkami na bazie amoniaku, które zasłużyło na osobny post na blogu, ponieważ przepis ten podejrzewam jest większości nieznany.
jajka faszerowane wędzonym łososiem z koperkiem -
12 ugotowanych jajek
200 g wędzonego łososia
3 łyżki siekanego świeżego koperku
2 łyżki majonezu
żurek -
1,2 l wody;
kość wołowa;
kostka warzywna
marchew
ziemniak
cała cebula
2 ząbki czosnku
smażony boczek
smażona biała kiełbasa
ugotowane jajo
majeranek
chrzan
śmietana do zup
grillowana biała kiełbasa z boczkiem -
biała kiełbasa surowa
boczek w plastrach
3 piersi z kurczaka
papryka
szynka parmeńska
cheddar
sos sojowy
oregano
Mimo końca tych świąt mam nadzieję, że jeszcze ten dzień spędzicie jak poprzednie w spokoju i w gronie najbliższych zaufanych Wam osób.
Pycha!
OdpowiedzUsuńA mam pytanie: ile u Ciebie gram ma przeciętna porcja makaronu na 1 osobę?
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńKażda porcja wygląda inaczej ze względu na to, że każdy z osobna je inne porcje - jednak jeśli miałabym określić wahałoby się między 90/120gram
OdpowiedzUsuń