poniedziałek, 18 lutego 2013

024. klasyczne guacamole

      Pierwszy raz przygotowałam guacamole, dlatego nie chciałam przekombinować i zrobiłam je w podstawowej wersji. Pewnie tak jak ostatnio w domu pojawią się goście, a to jest świetna przekąska do nachos. 



składniki potrzebne na większą porcję:
- dwa dojrzałe awokado,
- łyżeczka soli;
- pół limonki;
- 4 krople tabasco;
- ząbek czosnku;
- pół małej cebulki.




sposób przygotowania:
   Czosnek siekamy na bardzo bardzo drobno, awokado obieramy i rozgniatamy - dodajemy do niego ząbek i sok z limonki, mieszamy. Później siekamy cebulkę również na bardzo drobno dodajemy resztę składników, mieszamy. Guacamole aż do zjedzenia trzymajmy w lodówce z pestką awokado w środku - żeby zwyczajnie nie sczerniało. 




bon apettit!

2 komentarze:

  1. uwielbiam guacamole, na imprezach sprawdza się rzeczywiście świetnie. i smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ja nigdy nie dodawałam tabasco, ale spróbuję. pycha :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Kursor pochodzi ze strony profilki.com.pl/jedzenie_i_picie/jedzenie/ciacho.cur