Z góry zakładałam, że za każdym razem robiąc naleśniki bądź pancakes lepiej byłoby ażebym miała wodę gazowaną - nic bardziej mylnego. Kiedyś, gdy brakowało mi jakiegoś produktu - zwyczajnie rezygnowałam z posiłku na rzecz innego - teraz szukam alternatyw - a nuż znajdę coś o wiele lepszego w smaku.
Dodatkowo zaopatrzyłam się w syrop klonowy i muszę przyznać, że smak mnie zaskoczył na mega pozytyw.
składniki na ok 12 pancakes :
- 2 szklanki mąki;
- 200 ml mleka;
- 2 łyżki proszku do pieczenia;
- 2 łyżki cukru waniliowego;
- 2 jajka;
- łyżeczka sody;
- olej słonecznikowy.
+ syrop klonowy
+ banan
sposób wykonania:
Wszystkie składniki prócz oleju łączymy ze sobą. Na małej patelni rozgrzewamy olej, następnie wylewamy odpowiedniej grubości ciasto. Upieczony placek odsączamy z nadmiaru tłuszczu. Gotowe pancakes podajemy z bananem i syropem klonowym.
bon apettit !
jakie pyszności;D
OdpowiedzUsuńNo, to pojechałaś dziś z klasyką :) Rumiane pancakes, syrop, banany... pyszności.
OdpowiedzUsuńJakie cudne!.
OdpowiedzUsuńWspaniałe :)
OdpowiedzUsuń